Kisaraportit 2011

Mäntylän viimeinen U18 MM-sarjan kilpailu päättyi keskeytykseen

Napolin lähellä Sarnon karting radalla ajettiin U18 MM-sarjan kolmas ja viimeinen osakilpailu, ja Mänttäläinen Ville Mäntylä lähti tavoittelemaan hyvää sijoitusta kilpailusta. Sarnon rata oli tuttu jo World Cup kilpailusta, mutta olosuhteet tekivät kisasta erittäin haasteellisen.

Vapaissa harjoituksissa Mäntylä löysi heti hyvä vauhdin ja sopivat säädöt. Aika-ajo onnistui hyvin ja Mäntylä oli 11. nopein 64 kuljettajan joukosta. Se antoi hyvän lähtöpaikan alkueriin, joita ajettiin kaikkiaan neljä. Lauantaina ajetuissa erissä Mäntylä ajoi kaksi kertaa seitsemänneksi ja kerran kahdeksanneksi, vaikka kartin välitykset olivat välillä hieman pielessä.

Sunnuntaille keli oli Napolissa muuttunut täysin ja vettä tuli taivaalta välillä niin paljon, että rata oli juuri ja juuri ajettavassa kunnossa. Viimeinen alkuerä ei mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Sadekelin renkaisiin ei löytynyt oikeita paineita ja alkueräsijoitus oli 13. Lähtöpaikka prefinaaleihin oli erien tulosten perusteella kuitenkin kohtalainen eli 16. lähtöruutu.

Prefinaaleja ajettiin kaksi ja niiden tulosten perusteella määrättiin lähtöpaikat vasta varsinaiseen finaaliin. Ensimmäisessä prefinaalissa Mäntylä sai erittäin hyvän lähdön ja nousi parhaimmillaan jo viidennelle sijalle, mutta sitten pienen kontaktin seurauksena putosi kauas kärjestä. Finaalilähdön lähtöruuduksi tuli 26., joka oli tietenkin pieni pettymys hyvin menneiden aika-ajon ja erien jälkeen.

Ennen finaalia kuskeilla oli tiukka paikka tehdä oikea valinta renkaiden suhteen, koska sade oli lakannut, mutta rata oli edelleen märkä. Osa valitsi finaaliin alle sadekelin renkaat ja Mäntylä olisi valinnut myös sadekelin renkaat, mutta huomasi renkaita laittaessaan, että yksi saderengas oli puhki ja näin hän joutui valitsemaan kuivankelin renkaat. Slicksit eivät kuitenkaan toimineet märällä radalla finaalin alussa, vaan vasta kun rata alkoi kuivumaan, Mäntylä alkoi nousta ja ajoi lähdön neljänneksi nopeimman kierrosajan. Viimeisellä kierroksella kilpailu päättyi sitten ikävästi keskeytykseen moottorin leikattua kiinni ja loppusijoitus oli 31.

MM-pisteissä Mäntylä oli lopulta 30, joka ei tyydyttänyt. – Viimeisessä kilpailussa oli erittäin hyvä vauhti ja kisa meni hyvin siihen saakka, kun ajettiin kuivalla. Sadekelin renkaisiin emme löytäneet missään vaiheessa oikeita paineita ja siihen kariutui hyvä sijoitus, kertoi Mäntylä suorituksestaan. Maailman mestaruuden voitti Iso-Britannian Matthew Graham, toinen oli Suomen Pyry Ovaska ja kolmas Ranskan Anthoine Hubert.

 
 

Sivu 1 / 8

Kuvat © Aki Rask
Gasum Oy
Leomuovi Oy
Vexve Oy
Ventoniemi yhtiöt
Eilakaisla Oy
Thermisol
fastems
avant
d_kulma
kalusteprojektit
tamminen
seoy
katepal
fenixsign
suominenyhtiot