EM-kilpailuiden hyvä sijoitus kariutui teknisiin ongelmiin
22.08.2011 14:33

Kartingin KF2 luokan Euroopan mestaruuskilpailu ajettiin Pohjois-Espanjassa Zaragosan lähettyvillä sijaitsevalla Zueran 1 700 metriä pitkällä radalla. Zueran finaalikilpailuun kuskit olivat päässeet kovien karsintakilpailuiden jälkeen ja KF2 luokan EM-tittelistä oli ajamassa huikeat 87 kuljettajaa.

Zuerassa harjoitukset alkoivat jo torstaina ja pienen rataan totuttelun jälkeen Ville löysi heti hyvän vauhdin ja kellotti sekä torstain että perjantain harjoituksissa hyviä kierrosaikoja. Perjantaina päivän päätteeksi ajettiin vielä aika-ajo, jossa sijoitus oli hienosti 16.

Lauantaina oli vuorossa alkuerät ja suuri kuljettajamäärä jaettiin viiteen ryhmään, joten ajettavia alkueriä tuli neljä. Villen loistava aika-ajosuoritus antoi alkueriin hyvän lähtöpaikan. Sitten alkoivat tekniset ongelmat moottoreiden kanssa ja kolme alkuerää päättyi keskeytykseen moottorin leikattua kiinni. Yhtä alkuerää Ville jo johti, kunnes pääsuoran avautuessa moottori sanoi sopimuksensa irti.

Vauhdillisesti olisi ollut mahdollista ajaa EM-kilpailun finaalissa, mutta moottoriongelmat pilasivat sen. Zueran rata on erittäin pitkä vauhdikas rata ja se asettaa moottorit erittäin kovalle, kun ajetaan pitkiä aikoja rajoitinta vasten. B-finaalissa Ville näytti vielä vauhtiaan ja nousi lähtöryhmityksen viimeisiltä paikoilta hienosti 12. sijalle, joka oli toiseksi paras suomalaissijoitus EM-kilpailussa. Arvokasta kokemusta tuli paljon erittäin kovatasoisesta arvokilpailusta ja hienoa oli huomata, että ilman moottoriongelmia olisi vauhti riittänyt jopa 15 parhaan joukkoon.

Euroopan mestaruuden voitti jo 22-vuotias Belgian Sami Luka, toinen oli Espanjan Carlos Gil ja kolmas Tanskan Andreas Hansen. Kilpailun tuloksia voit käydä lukemassa tästä.

 
Kuvat © Aki Rask
Gasum Oy
Leomuovi Oy
Vexve Oy
Ventoniemi yhtiöt
Eilakaisla Oy
Thermisol
fastems
avant
d_kulma
kalusteprojektit
tamminen
seoy
katepal
fenixsign
suominenyhtiot